Ei voi kuin ihmetellä, että yli 53-vuotiaalla kansanedustajalla ei ole ollut aikaa ottaa selvää Natosta ja siihen liittymisestä. Eikö tilannearvio maailman tilanteesta pitäisi pystyä tekemään jo ihan peruskoulun oppimäärällä? Tarvitaanko siihen muiden ohjausta ja mielipiteitä?
Kansanedustajalla pitäisi olla sen verran kansalaisrohkeutta, että uskaltaisi olla edes jotakin mieltä asiasta. Odottaako Sheikki Laakso puoluetoimistolta ja Matti Putkoselta ohjeistusta asiaan vai onko tarkoitus miellyttää kaikkia äänestäjiä? Näitä tyhjän äänestäjiä ei tarvita tilanteessa, jossa pitäisi pystyä tehdä päätöksiä eikä vasta vatvoa miten mielipide vaikuttaa omiin äänestäjin. Tuliko Nato asia uutena Sheikki Laaksolle... Siinä asiassa olen samaa mieltä, että kiiressä ei tullut kuin tietynlaisia lapsia....johan tämäkin tietämättömyys sen todistaa!Ehkä tämä lyhyt tietoisku alla helpottaaa Sheikki Laaksoa terkemään päätöksen Suomen Nato-jäsenyyden kannattajaksi. Alla lyhyt tietoisku yhteistyöjärjestö Naton periaatteista ja tarkoituksesta.
Sopimus alkaa seuraavasti:
”Tämän sopimuksen sopimuspuolet vahvistavat uskovansa Yhdistyneitten Kansakuntien peruskirjan tarkoituksiin ja periaatteisiin ja haluavansa elää rauhassa kaikkien kansojen ja kaikkien hallitusten kanssa. Ne ovat lujasti päättäneet suojella kansojensa vapautta, yhteistä perintöä, kulttuuria ja sivistystä, jotka perustuvat demokratian periaatteisiin, henkilökohtaiseen vapauteen ja oikeusvaltion periaatteeseen. Ne pyrkivät edistämään vakautta ja hyvinvointia Pohjois-Atlantin alueella.
1.artikla
Sopimuspuolet sitoutuvat, kuten Yhdistyneitten Kansakuntien peruskirjassa on määrätty, sopimaan kan-sainväliset erimielisyydet, joissa ne saattavat olla osallisina, rauhanomaisin keinoin sillä tavoin, etteivät kansainvälinen rauha, turvallisuus ja oikeus vaarannu, ja pidättäytymään kansainvälisissä suhteissaan kaikesta voimankäytöllä uhkailusta tai voiman käytöstä, joka voisi jollain tavoin olla ristiriidassa Yhdistyneitten Kansakuntien tarkoituksia vastaan.
2.artikla
Sopimuspuolet myötävaikuttavat rauhanomaisten ja ystävällisten kansainvälisten suhteitten edelleen kehittämiseen vahvistamalla vapaita instituutioitaan, kehittämällä parempaa ymmärtämystä periaatteista, joihin nämä instituutiot perustuvat ja kehittämällä vakauden ja hyvinvoinnin edellytyksiä. Ne pyrkivät poistamaan ristiriitoja kansainvälistä talouspolitiikoistaan ja edistävät taloudellista yhteistyötä, johon kaikilla sopimuspuolilla on mahdollisuus osallistua, kaikkien sopimuspuolten kesken.
Lisää Natosta voi lukea alla olevast linkistä: